Terug naar overzicht

Thuis genieten van uw eigen waterparadijs? Zo houdt u het veilig en zorgeloos!

Vakantie in uw eigen tuin, dat is voordelig, ecologisch en lekker gezellig genieten! Zeker wanneer u over een eigen zwembad beschikt. Mits enkele simpele vuistregels, houdt u dat plezier veilig en zorgeloos.

Drukte op vakantiebestemmingen, een wereldwijde gezondheidscrisis of gewoon omdat het leuk is: steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun vakantie in eigen tuin door te brengen. En dat merkt u ook aan de tuintrends die de voorbije jaren hun opmars maakten. Denk bijvoorbeeld aan de trendy tuinkamer of buitenkeuken. Maar ook een eigen zwembad blijft een populaire investering. Beschikt u zelf over een zwembad of zwemvijver waar u, uw kinderen en uw gasten urenlang zwemplezier in beleven? Dan weet u dat veiligheid in en rond uw zwembad op de eerste plaats komt. Met deze 5 tips speelt u op safe en houdt u de waterpret veilig en zorgeloos.

1 - Leg een veiligheidspakket vlak bij het zwembad

Leg altijd een reddingsboei of zwemvest, EHBO-koffer en gsm in de buurt van het zwembad. Loopt er iets fout, dan heeft u de meest essentiële hulpmiddelen steeds bij de hand.

2 - Leg alles wat u nodig heeft op voorhand klaar

Zorg dat u zonnecrème, pet, drinken en handdoeken bij de hand heeft van zodra de waterpret begint. Zo hoeft u de kinderen nooit alleen te laten, zelfs niet voor even.

3 - Hou een oogje in het zeil

Jonge kinderen en onervaren zwemmers laat u nooit alleen achter in en rond uw zwembad. Zo bent u er snel bij als iemand in de problemen komt. Zwembandjes, boeien en zwemvesten geven een gevoel van veiligheid, maar een volwassene in de buurt blijft de beste bescherming.

4 - Investeer in extra veiligheid

U maakt uw zwembad nog veiliger met een zwembadalarm. Zodra iets van een zeker gewicht in het water valt, gaat een alarm af. Daarnaast kunt u investeren in een omheining rondom. Plaats dan een afsluiting van minstens 1,20 meter hoog waar een kind niet over kan klimmen.

5 - Ruim speelgoed op na elke zwempartij

Klaar met zwemmen? Haal al het speelgoed uit het zwembad. Zo komen kinderen minder in de verleiding om er weer in te springen als er niemand bij is. Sluit het zwembad af met het zwembadrolluik of een afdekzeil. Verwijder bij een opbouwzwembad eventueel ook het laddertje.

Wat bij een ongeval, schade of diefstal?

Een ongeval in of rond het zwembad is jammer genoeg nooit helemaal uit te sluiten, en kan zware gevolgen hebben. U beperkt de financiële impact met een goede zwembadverzekering voor ongevallen die uw gezinsleden of gasten overkomen in en rond het zwembad. Een specifieke zwembadverzekering kan meer verzekeren dan u denkt:

  • Schade door storm, overstroming …

  • Schade door wilde dieren, vee, paarden …

  • Schade aan luiken, zwembadfolie, filtersysteem, pompen …

  • Schade aan en diefstal van zwembadmeubelen, schoonmaakmiddelen … als ze buiten staan

  • Medische kosten bij een ongeval in of rond het zwembad

Ook een bijkomende tuinverzekering loont de moeite. Want wat als uw mooie tuin vernield wordt door noodweer, vandalen of … everzwijnen? Ook die investering kunt u verzekeren. Een tuinverzekering verlost u van volgende kopzorgen:

  • Schade door storm, overstroming, vandalisme, vee, paarden of wild die uw gazon of waardevolle planten en meubelen beschadigen

  • Schade aan tuinmeubelen, parasols, barbecue, tuindecoratie en –gereedschap (robot-maaier …), buitenspeeltuigen (trampoline …), buitenkeuken, terrasverwarmer, buitenverlichting

  • Diefstal van deze spullen uit uw tuin of tuinhuis

  • Sanering van de door stookolie vervuilde grond

  • Waterschade door uw verplaatsbaar zwembad ten gevolge van barsten, scheuren of overlopen van het zwembad

Is uw tuin uw favoriete plekje waar u graag in vertoeft? Dan is een specifieke verzekering zeker het overwegen waard. Per slot van rekening zijn zowel uw tuin als uw zwembad investeringen waar u lang van wilt genieten.

Vraag gerust meer info over hoe u uw tuin, zwembad en het toebehoren het best beschermt. Miglia is er voor u om u te adviseren: op kantoor, via telefoon of mail.


Miglia-advies nodig?


FSMA 0885.868.435 RPR Gent – Fintro is een afdeling van BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel (RPR Brussel –BTW BE 0403.199.702). De Fintro agenten zijn bij de FSMA als verzekeringsmakelaar ingeschreven. V.U. Steve Sax, Fintro Oostakker, Oostakkerdorp 38, 9041 Oostakker. Fintro Oostakker Miglia bv is gehouden aan de FSMA gedragscode.Beleid belangenconflict | Gedragsregels Tussenpersoon | Duurzaamheidsbeleid | Remuneratiebeleid