Terug naar overzicht

Vakantie … Heeft u aan alles gedacht?

Veel mensen trekken er minstens één keer per jaar op uit. U wellicht ook? Een goede voorbereiding is het halve werk, en zo vertrekt u met een gerust hart! Check zeker ook even wat uw verzekering precies dekt.

Binnenkort op reis?

Of u nu gaat backpacken of kiest voor een all-invakantie aan het zwembad, er kan altijd onverwacht iets mislopen. En dan kan uw trip al snel duurder uitvallen dan gepland. Daarom is een bijstandsverzekering een aanrader! Een hospitalisatie-, auto- of familiale verzekering kunnen zeker nuttig zijn op vakantie, maar ze bieden niet altijd technische bijstand of bijstand aan personen. En ze staan ook niet 24/7 paraat.

Denk aan uw bijstandsverzekering

De precieze dekkingen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar, maar de meeste bijstandsverzekeringen zijn uitgebreid, zowel in België als in het buitenland.

Bankkaart of portefeuille gestolen? Een geval van overmacht waardoor u niet naar huis geraakt en extra hotelkosten moet betalen? Is een van uw naasten ernstig ziek of betrokken bij een ongeval? Het zijn situaties waar u uiteraard liever niet aan denkt, maar die helaas wel mogelijk zijn. En dan heeft u bijstand nodig. Heel wat verzekeraars zorgen voor medische en technische bijstand, en bijstand aan personen, 24/7.

Goed om te weten: een bijstandsverzekering is veel goedkoper dan een mogelijke repatriëring!

Gaat u met de auto op vakantie?

Ook dan is een bijstand zeker nuttig. De meeste verzekeraars bieden het volgende:

 • Herstellen van je voertuig ter plaatse of slepen naar een garage

 • Opsturen van wisselstukken die ter plaatse niet beschikbaar zijn

 • Terugbetalen van de hotelkosten als je voertuig niet hersteld kan worden binnen een redelijke termijn

 • Ter beschikking stellen van een vervangvoertuig voor de duur van de herstelling

 • In geval van diefstal van het voertuig: de passagiers naar hun bestemming brengen en een vervangvoertuig ter beschikking stellen aan de bestuurder

 • Repatriëren van het beschadigde of teruggevonden voertuig

U kan bij uw BA auto- of omniumverzekering ook een aanvullende bijstandswaarborg afsluiten. Sommige verzekeraars bieden wel al een basisdekking aan in de BA auto- of omniumverzekering. Het is cruciaal om te weten op wie u kan rekenen als uw auto in panne valt of als u bijstand nodig heeft tijdens uw reis.

Concrete reisplannen? Met een annulatieverzekering houdt u het zorgeloos

Het zal u maar overkomen: u heeft ruim op voorhand uw reis geboekt en kijkt er al zolang naar uit. Maar dan wordt u ziek en kan u niet vertrekken. Of een gezinslid wordt ziek en u moet uw reis onderbreken. Een flinke streep door de rekening. Figuurlijk, maar ook letterlijk, als u geen annulatieverzekering heeft.

Een annulatieverzekering sluit u af vóór u op reis vertrekt, en in het beste geval vóór u uw reis boekt. Ze geldt voor één reis, of voor de verschillende reizen binnen één jaar. Kijk wel goed na hoe lang op voorhand u die annulatieverzekering moet afsluiten. Zeker als u vliegt.

Een annulatieverzekering betaalt uw niet-opgebruikte vakantiedagen terug wanneer u uw reis buiten uw wil om moet onderbreken of annuleren en u de reservering niet meer kan veranderen:

 • om medische redenen (ziekte, ongeval, overlijden ...)

 • om familiale redenen (scheiding ...)

 • om professionele redenen (ontslag, intrekking van verlofdagen ...)

 • om administratieve redenen (oproeping als getuige of jurylid in een rechtszaak ...)

 • om diverse redenen (weigering van een visum, vertraging bij het inschepen door een defect of een ongeval ...)

Opgelet: niet alle verzekeraars komen tussen in alle gevallen. Onthoud: een verzekering afsluiten is de beste manier om uw vakantie met een gerust hart te beginnen!

Voor extra info en advies kan u uiteraard steeds bij Miglia terecht. We helpen u graag verder!


Miglia-advies nodig?


FSMA 0885.868.435 RPR Gent – Fintro is een afdeling van BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel (RPR Brussel –BTW BE 0403.199.702). De Fintro agenten zijn bij de FSMA als verzekeringsmakelaar ingeschreven. V.U. Steve Sax, Fintro Oostakker, Oostakkerdorp 38, 9041 Oostakker. Fintro Oostakker Miglia bv is gehouden aan de FSMA gedragscode.Beleid belangenconflict | Gedragsregels Tussenpersoon | Duurzaamheidsbeleid | Remuneratiebeleid