Terug naar overzicht

Wat doen zonnepanelen met uw woningverzekering?

Nog niet zo lang terug stortte de vraag naar zonnepanelen nog in, vandaag wakkeren de torenhoge energieprijzen ze opnieuw aan. Ook van plan zonnepanelen te plaatsen? Hou dan rekening met deze tips.

Toen Vlaanderen de terugdraaiende teller afschafte, vroeg menig persoon zich af of het financieel wel nog zo interessant was om zonnepanelen te plaatsen. Ondertussen is de interesse opnieuw groter, wat zonder twijfel is ingegeven door de stijging van de huidige energieprijzen.

Ons energieverbruik stijgt ook elk jaar. Bovendien was u de voorbije jaren - om logische redenen - zoals iedereen vaker thuis, wat uw verbruik en dus ook uw energiefactuur deed toenemen. Desalniettemin is dat lang niet de enige reden waarom u zonnepanelen zou moeten (laten) plaatsen. Zo'n installatie kan ook een milieubewuste keuze zijn; in sommige gevallen komt ze pas na de aanschaf van een elektrische wagen of een warmtepomp aan bod.

Wat uw motivatie ook is, zonnepanelen blijven vaak een aanzienlijke investering. U heeft er dus alle belang bij dat ze degelijk verzekerd zijn.

Heeft u zonnepanelen laten plaatsen?

Dan brengt u best uw verzekeraar op de hoogte om te voorkomen dat u onderverzekerd bent. Doordat zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen, heeft dit invloed op de te verzekeren waarde en het risico. Ik zal daarom samen met uw verzekeraar nagaan of u niet onderverzekerd bent, en indien nodig uw brandverzekering aanpassen.

Resulteert dit in een premieverhoging?

Moet uw brandverzekering niet aangepast worden? Over het algemeen hebben zonnepanelen dan geen invloed op uw premie. In specifieke gevallen is het echter mogelijk dat uw verzekeraar een extra premie in rekening brengt.

Bent u ook van plan andere werkzaamheden uit te voeren?

Ook hiervan doet u er goed aan uw verzekeraar op de hoogte te stellen om onderverzekering te voorkomen. Dit geldt eigenlijk voor alle aanpassingen die (mogelijk) de waarde van uw woning veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een aanbouw, een extra badkamer, een zwembad, enzovoort. Bent u van plan aanpassingen te doen in of rond uw woning? Aarzel dan niet en geef mij een seintje, zodat ik samen met uw verzekeraar kan onderzoeken of uw verzekering ook aangepast moet worden.

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u bij Miglia terecht: ons team zorgt ervoor dat uw woning goed verzekerd is!


Miglia-advies nodig?


FSMA 0885.868.435 RPR Gent – Fintro is een afdeling van BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel (RPR Brussel –BTW BE 0403.199.702). De Fintro agenten zijn bij de FSMA als verzekeringsmakelaar ingeschreven. V.U. Steve Sax, Fintro Oostakker, Oostakkerdorp 38, 9041 Oostakker. Fintro Oostakker Miglia bv is gehouden aan de FSMA gedragscode.Beleid belangenconflict | Gedragsregels Tussenpersoon | Duurzaamheidsbeleid | Remuneratiebeleid