Terug naar overzicht

U organiseert een feest? Zó houdt u het zorgeloos

We hebben allemaal wel eens een goede reden om een feest te geven. Of dat nu voor de 18e verjaardag van uw zoon of dochter is, voor een pensioenviering met collega’s, een buurtfeest ter gelegenheid van autoloze zondag … Het maakt allemaal niet uit. Het zijn stuk voor stuk fijne vooruitzichten waar u natuurlijk zo veel mogelijk van wil genieten.

Een feest organiseren, daar komt heel wat bij kijken. Misschien breekt u eerst je hoofd over het thema? Ook moet u een locatie kiezen, de gastenlijst opmaken, uitnodigingen voorzien, de catering regelen … En misschien wilt u ook een tent huren en een dj inschakelen? Wat als het feest niet helemaal loopt zoals gepland? Wat als een gast zich bezeert aan een tentpiket die niet is aangeduid? Of als een aanwezige zich verbrandt aan de barbecue die vuur vat? In zulke gevallen ben je maar beter goed verzekerd.

Een specifieke verzekering afsluiten voor je feest: doen of niet doen?

Natuurlijk wilt u volop van uw feest genieten, zonder te moeten piekeren over het geval iemand schade zou oplopen waar u, als organisator, aansprakelijk voor kan worden gesteld. Een extra aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor uw feest is dan vaak een oplossing, maar het is niet altijd nodig. Veel hangt af van wié het feest precies organiseert, en of die persoon of personen een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Maar ook van wat die aansprakelijkheidsverzekering precies dekt.

  • U organiseert het feest op uw eentje, of met iemand van uw gezin?

    Als u een familiale verzekering heeft, geniet u meestal al voldoende bescherming en hoeft u dus niet nog een extra verzekering af te sluiten voor uw feest. Een familiale verzekering dekt immers de materiële en lichamelijke schade aan derden. Sommige contracten bieden ook dekking voor schade aan gehuurde goederen.

  • U organiseert het feest samen met anderen die géén deel uitmaken van uw gezin

    Stel: u organiseert samen met uw buurman een feest op autoloze zondag. Tijdens het feest verbrandt een van de aanwezigen zich aan de barbecue die vuur vat. Wie is verantwoordelijk voor de kosten: u of uw buurman? Als verschillende personen samen een feest organiseren, is het niet altijd eenvoudig om bij schade ieders verantwoordelijkheid te bepalen. Een specifieke verzekering, die de gezamenlijke aansprakelijkheid van de organisatoren dekt, biedt dan een goede oplossing.

De ene familiale is de andere niet

Organiseert u uw feest op uw eentje of samen met een gezinslid, dan bent u dus in principe safe met een familiale verzekering. Tip: ga toch zeker na wat je familiale verzekering precies dekt en wat niet. Schade aan gehuurde goederen en materialen wordt bijvoorbeeld niet door alle familiale verzekeringen gedekt. Soms is dat een optionele waarborg, soms wordt dat alleen gedekt bij familiefeesten in de strikte betekenis. Andere familiale verzekeringen komen bijna nooit tussen.

Plannen om een feest te organiseren? Klein of groot … Het maakt niet uit. Miglia gaat graag met u na of u voldoende verzekerd bent zodat u kan genieten van een feest zonder zorgen. Neem gerust contact op!


Miglia-advies nodig?


FSMA 0885.868.435 RPR Gent – Fintro is een afdeling van BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel (RPR Brussel –BTW BE 0403.199.702). De Fintro agenten zijn bij de FSMA als verzekeringsmakelaar ingeschreven. V.U. Steve Sax, Fintro Oostakker, Oostakkerdorp 38, 9041 Oostakker. Fintro Oostakker Miglia bv is gehouden aan de FSMA gedragscode.Beleid belangenconflict | Gedragsregels Tussenpersoon | Duurzaamheidsbeleid | Remuneratiebeleid